Startsida Tillbehör & Reservdelar Företaget Inspiration Pressrum
     Kakelugnar

Kakelugnar finns i en stor mängd olika utföranden, Kanske har den rokokons rosetter i gesimsen och bladguldet i kröndekoren, eller en enkel vit rak jugensmodell. Förutsättningarna är olika för att installera en kakelugn just i ert hus. Ibland behöver skorstenen tätas, ett insatsrör monteras, brandvägg muras eller kanske får ett fundament gjutas.  När eventuella förberedelser gjorts kan uppsättningen av kakelugnen  påbörjas.  

Ett koncentrationskrävande arbete med monteringen av ugnen återstår, men efter en veckas arbete står den där i ert hem för att under lång tid framöver värma och pryda ert hem.

Uppsättning

Oavsett om du har ett gammalt hus eller bygger nytt finns det i de flesta fall lösningar för att installera en eldstad där du bor. Kanske har ni själva en gammal kakelugn som väntat på att bli monterad, eller så har ni hittat er drömeldstad i vårt lager av antika kakelugnar.

Omsättning

I vissa hus står kakelugnen monterad men har efter många års eldande dömts ut av sotaren.  I detta fall görs en omsättning/renovering av kakelugnen. Efter täckning och uppmärkning demonteras kakelugnen för att åter monteras med nytt innanmäte.

Nedmontering

Av olika skäl kan en kakelugn behöva plockas ned, t ex husflytt, renovering, rivning av hus.  Vi märker demonterar och förpackar din kakelugn.

Kontakta oss för besiktning, värdering  och offert!

 

 

 
  Västerbottens kakelugnsmakeri AB    •    Östra Spöland 7, 911 92 Vännäs    •    070-603 03 09    •    kakelugnar@gmail.com